I N N E H Å L L
Nyheter
Reportage
Klotter
Kolla Mailen
Skaffa en Mail
Fakta
Visste du...
Bakom Kameran
Skådespelarna
Karaktärerna
Tittarsiffror
Frågor & Svar
Plus
Länkar
Krönikor
Smått & Gott
Citat
Information
Hem


K A R A K T Ä R E R N A
Carl-Fredric Gyllenhjelm
Född: 1970.
Bakgrund: Carl-Fredrics släkt har tillhört den svenska adeln i många generationer, och han är mycket stolt över sitt ursprung. Familjen besitter en liten förmögenhet, men den är bunden i jordegendomar och fastigheter som man av traditionsskäl inte kan avyttra. Därför lider familjen en ständig brist på kontanta medel, och måste hela tiden sälja lösöre för att hålla sig flytande. Under Carl-Fredrics uppväxt hölls detta hemligt för honom, och när han i tonåren upptäckte sakernas tillstånd fick han en chock - den solida grund hela hans tillvaro vilade på var bara en kuliss.
På en fest på Handels träffade han Dominique, som frikostigt bjöd på resor och köpte dyrbara presenter till honom. De gifte sig ett år senare, och hade en fantastisk smekmånad på Hawaii. Men Carl-Fredric började snart irritera sig på Dominique, eftersom han misstänkte att hon bara hade valt honom för hans grevetitel.

Karaktär: Carl-Fredric är charmig, social, verbal och totalt hänsynslös när det gäller att få sin vilja igenom. Han är socialt tränad, berättar gärna historier och gör det bra. För övrigt har han en nedärvd fallenhet för att göra ingenting, och han gör det med stil. Carl-Fredrics ambition är att få så mycket som möjligt genom att göra så lite som möjligt. Han vill hålla fast vid Dominique, eftersom han är van vid status och inte klarar sig utan hennes pengar. Om han ändå skulle bli tvungen att försörja sig själv skulle det antagligen bli som curator eller gallerist. Han är rädd att bli fattig och förlora sin överlägsna position i samhället.

Stjärntecken: Skorpion.
.