I N N E H Å L L
Nyheter
Reportage
Klotter
Kolla Mailen
Skaffa en Mail
Fakta
Visste du...
Bakom Kameran
Skådespelarna
Karaktärerna
Tittarsiffror
Frågor & Svar
Plus
Länkar
Krönikor
Smått & Gott
Citat
Information
Hem


K A R A K T Ä R E R N A
Dominique Gyllenhjelm
Född: 1972.
Bakgrund: Som barn var Dominique mycket svartsjuk på Elinor och Raffe, som alltid fick pappas fulla uppmärksamhet. Elinor är mer lik sin far än sin mor. Dominique är mer lik sin mor än sin far. När Dominique var tio år skickades hon till en välkänd internatskola, för att hon skulle få så bra utbildning som möjligt. Hon blev mobbad av skolkamraterna för att hon inte kom från en fin bakgrund, men hon led i tysthet.
I den vanliga skolan (Frans Schartaus gymnasium) flockades killarna omkring Dominique, men erfarenheten från internatskolan gjorde att hon hade svårt att släppa någon in på livet. Hon lärde känna Diana under skoltiden. De båda har en del gemensamt (killar) och umgås av och till.
På pappas inrådan gick Dominique på Handels. Där träffade hon Carl-Fredric Gyllenhjelm, och blev djupt förälskad för första gången. Han var charmig, lat och helt ointresserad av Dominique. Dominique blev imponerad av Carl-Fredrics känsla för konst och hans sociala nätverk. Hon lyckades slutligen få honom genom att locka med ett bekvämt lyxliv.

Karaktär: Dominique har ett stort kontrollbehov. Hon framstår som fåfäng, maktlysten och intrigant, men det grundar sig egentligen på en rädsla att förlora kontrollen över tillvaron. Hon är beredd att göra vad som helst för att behålla den. Dominique är smart och lyckas alltid genomföra sina planer. Om det är nödvändigt kan hon sänka sig hur djupt som helst för att nå sitt mål, men hon gör det alltid med stil. Det är omöjligt att knäcka henne.
Hennes stora sorg i livet är att Carl-Fredric inte älskar henne. Hon vill också ha sin fars kärlek, och hon tror att hon måste vara framgångsrik för att förtjäna den. Därför går hon över lik för att nå sina mål.
Hon är rädd för att visa sig svag, för då tror hon att hon inte skulle bli älskad. Dominique kan aldrig känna sig älskad för den hon är, bara för det hon gör. Därför ställer hon enorma krav på sig själv.

Stjärntecken: Vädur.
.