I N N E H Å L L
Nyheter
Reportage
Klotter
Kolla Mailen
Skaffa en Mail
Fakta
Visste du...
Bakom Kameran
Skådespelarna
Karaktärerna
Tittarsiffror
Frågor & Svar
Plus
Länkar
Krönikor
Smått & Gott
Citat
Information
Hem


K A R A K T Ä R E R N A
Jörgen Sjölinder
Född: 1973.
Bakgrund: När Jörgen var sju år drunknade hans lillebror Kim, men han visade inte några tecken till trauma efter den tragiska olyckan. Här finns ändå förklaringen till Jörgens personlighet - förlusten av en broder, en avbruten symbios, sorg, skuld...
Under uppväxten var Jörgen och Niklas superbästisar. Vad de än gjorde var Niklas alltid snäppet bättre, och från Jörgens sida fanns det alltid ett inslag av avundsjuka i vänskapen. På gymnasiet började Jörgen uppvakta Niklas syster Pernilla. De blev tillsammans, förlovade sig och gifte sig några år senare. Han ville skaffa barn, det ville inte hon. Och trots att han älskade Pernilla så blev han bara så förbannad att han var tvungen att klippa till henne ibland. Till slut orkade han inte längre. Han fingerade ett självmord och försvann från Erikshamn.
Jörgen tog sin tillflykt till FRIRUM, en organisation som lär individen att följa sin egen moral. Han avancerade snabbt i organisationen och kom upp i ledarskiktet. Då mötte han Mick. Mick visade sig vara hans förlorade bror Kim.

Karaktär: Jörgen är en fullfjädrad psykopat. Han har ingen som helst kontakt med sina känslor. Varje känsloreaktion är först rationellt utvald och övervägd, sedan framspelad och sist slutligen upplevd, i en sorts självsuggererande återkoppling. En robot som spelar känslor den sedan själv tror på. Jörgen besitter ingen som helst empati, inlevelseförmåga.

Självbild: Värdelös och oälskad. Jörgen känner ett stort självförakt, som han till varje pris måste dölja. Han gör sitt bästa för att ta hand om sina behov, ingen annan gör ju det åt honom. Mer än någonting annat vill Jörgen egentligen ha en familj.

Stjärntecken: Stenbock.
.