I N N E H Å L L
Nyheter
Reportage
Klotter
Kolla Mailen
Skaffa en Mail
Fakta
Visste du...
Bakom Kameran
Skådespelarna
Karaktärerna
Tittarsiffror
Frågor & Svar
Plus
Länkar
Krönikor
Smått & Gott
Citat
Information
Hem


K A R A K T Ä R E R N A
Leonard Alvén
Född: 1944.
Bakgrund: Leonard var ekonomiskt kreativ redan som barn och hittade alltid självklara sätt att få två dankar att bli till fyra, köpa kola för 5 öre och sälja för 10. Leonard växte upp i en mycket kärleksfull familj.
I tonåren började Leonard att praktisera på faderns snickeri, men han vantrivdes i Målilla. Han drömde om att bli konstnär och längtade ut i världen. Han tog plats som sjöman på ett lastfartyg och gav sig iväg.
Leonard återvände hem och övertog snickeriet. Han förvaltade det skickligt och företaget INTERIA fick nytt liv och framgång tack vare hans egenhändigt ritade matsalsmöbel i masurbjörk. På en möbelmässa träffade han Yvonne. Leonard och Yvonne fick tre barn, Dominique, Elinor och Raffe.
Leonard älskar i grund och botten sina döttrar, men de har ändå haft en ganska kärlekslös barndom eftersom han så sällan var hemma när de växte upp och Yvonne var en tämligen känslokall kvinna. Dominique brås på sin mamma, och Elinor brås på sin pappa. Till Raffe har Leonard ett speciellt förhållande. Leonard aldrig riktigt kunnat ta Raffe till sitt hjärta. Han har dåligt samvete för det, och kompenserar genom att överösa Raffe med pengar och prylar. För systrarna och alla andra framstår Raffe som Leonards favoritbarn. För Raffe själv är situationen motsägelsefull. Han får alla yttre tecken på faderns kärlek, men känner att han inte har hans respekt. Yvonne dog i en bilolycka för ett år sedan, och Leonard sörjer henne fortfarande.

Karaktär: Leonard är världsvan och en handlingens man. Han har en dubbel begåvning, både kreativ och affärsinnad, vilket är orsaken till framgången med INTERIA. Leonard är mycket stolt över att vara en "selfmade man", och han skäms inte över att vara snuskigt rik. Det enda han sörjer över är att hans pappa inte fick uppleva hans framgång.
Han är generös mot människor han tycker om, men när någon går emot honom blir han iskall. Han är också långsint, och det krävs mycket för att få hans förlåtelse. Leonard hatar oärlighet. Själv är han alltid uppriktig, och det kan lätt såra andra människor. Han ser ändå längre än till människors yttre för att finna sannare och inre värden.

Stjärntecken: Skytt.
.