I N N E H Å L L
Nyheter
Reportage
Klotter
Kolla Mailen
Skaffa en Mail
Fakta
Visste du...
Bakom Kameran
Skådespelarna
Karaktärerna
Tittarsiffror
Frågor & Svar
Plus
Länkar
Krönikor
Smått & Gott
Citat
Information
Hem


N Y H E T E R
Hallå, Anders Knave, programchef på Kanal 5
Anders Knave, programchef på Femman som beslutade att lägga ner VF svarar på frågor och skriver ett brev till alla VF-Online besökare.

Varför lägger ni ner VF? Serien går ju bättre nu än på länge?
Vi är mycket nöjda med hur VF har fungerat, främst under hösten efter ansiktslyftningen där vi föryngrade och fräschade upp serien - samt skrev in nya spännande karaktärer. Varför vi väljer att inte beställa en ny omgång beror på att vi tror att vi har nått så långt som vi kan med VF.
Vi vill öka tittandet ännu mer under förkvällen och det tror vi inte VF förmår. Därför tittar vi på andra lösningar som kan tänkas generera ännu bättre och högre tittande.
VF har varit och är väldigt viktigt för Kanal 5, vi är stolta över att ha serien i vår tablå. Men samtidigt måste man ibland ta det svåra beslutet att ta bort något när det har nått sin topp, istället för att låta luften gå ur ballongen. Bäst att sluta medan man är på topp.

Det rycktas om tre olika allternativ som ska ersätta VF, kan du bekräfta något av dessa:
- Big Brother.
- Hotell Ceasar.
- Ny såpa av Jarowskij i Hollyhammar.

Vi är ännu ej klara med vad som ersätter VF i höst. Vi har flera olika alternativ. Jag tänker därför inte bekräfta eller dementera olika uppgifter som hänger i luften. Däremot kan jag lova att alla VF-fans kommer att bli nöjda - det är för er som vi vill göra en ännu bättre underhållning!

Gick VF med förlust?
Hurvida ett TVprogram går med vinst eller inte är svårt att säga. Det finns så många olika sätt att räkna och alla svar blir olika.....

När fattades beslutet att lägga ner VF och vilka fattade det?
Beslutet fattades i måndags (31/1). Jag som programchef tillsammans med kanalens VD fattar det avgörande beslutet.


Jag förstår om ni just nu känner er nedstämda över att förlora er favoritsåpa, men lita på oss att det kommer komma något som ni kommer tycka minst lika bra om!
/Anders Knave, Kanal 5
.